Vitosin

500,00 рсд7.500,00 рсд +PDV


Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Vitosin je beli izolacioni grund na bazi rastvarača.

Vitosin je beli mat, višenamenski prajmer na bazi rastvarača i termoplastičnih akrilnih smola. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj formuli, ima izuzetnu moć izolucije i pokrivanja mrlje od dima, smoga, ulja, vlage, buđi itd. na radnim površinama. Dodatno, ne dozvoljava ponovnu pojavu mrlja. Zahvaljujući dugotrajnoj belini, izuzetnoj otpornosti na vodenu paru i vlagu, idealan je za izolovanje površina prethodno bojenih vodenim bojama ili disperzijama. Koristi se i kao osnovni premaz za sve Vitex vodorastvorne boje ili kao završni premaz za plafone. Poseduje odličnu pokrivnost, vrhunski kvalitet, izuzetnu trajnost, kao i odličnu pokrivnu moć i adheziju na građevinskim površinama, kao što su malter, drvo, beton, cigla itd.

Grund izuzetno pokriva i izoluje mrlje od buđi, izduvnih gasova, atmosverskih zagađenja, grafita itd., te je idealan za prekrivanje mrlja na fasadnim površinama.

Priprema površine

Površina na koju se nanosi grund mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Vitex Visto proizvoda.

Nanošenje

Vitosin je potrebno promešati dobro pre upotrebe. Naneti jedan sloj valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha. Pri nanošenju valjkom i četkom preporučeno razređivanje je 5% rastvaračem T 300 ili T-350. Pri nanošenju prskanjem bez vazduha preporučeno razređivanje se kreće do 10%. Nije preporučeno nanositi Vitosin grund na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Grund je suv na dodir nakon 1-2 sata. Nakon 24 sata može se naneti sledeći sloj Vitosin-a. Bilo koja Vitex emulzija ili akrilna boja se može naneti preko grunda nakon 4-6h. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnosti i temperature).

Održavanje

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe rastvaračem T 300 ili T-350, a zatim vodenim rastvorom sapuna ili deterdženta.

Vitosin grund je dostupan u beloj boji. Nije moguće tonirati grund.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

60 minuta

0 - 100% rastvaračem T-300

14 - 16 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

, ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.