Vito Eco

300,00 рсд2.700,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Vito Eco je emulzivna boja sa atestom ekološke kompatibilnosti.

Vito Eco odlično prikriva nedostatke površine na koju se nanosi i izuzetno je efikasna. Veoma jednostavna kod upotrebe, lako se nanosi dajući glatku mat površinu.

Namenjena je opštoj upotrebi u enterijeru. Poseduje odličnu pokrivnost i veliku pokrivnu moć. Ima vrlo dobro razlivanje i pravi glatku i ravnu površinu. Bez mirisa je za vreme nanošenja jer ne sadrži amonijak i druge opasne supstance kao što su aromatični ugljovodonici, slobodni formaldehid, teški metali ili alkilfenoletoksilati. Atestiran je u skladu sa kriterijumima Evropske Unije za Eko Label (EUEB).

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili Visto proizvode.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno tretirati Acrylan Unco Eco prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati sa nekim od prajmera: Acrylan Unco Eco ili Blanco Eco. Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo tretirati Blanco Eco prajmerom. Kod toniranja tamnijih nijansi (srednja baza) prvo naneti jedan premaz Blanco Eco prajmera, blago toniran u nijansi finalnog premaza.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 10% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 15-30 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Vito Eco-m. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni rastvor deterdženta ili sapuna.

Nakon primene kantu hermetički zatvoriti i skladištiti na temperaturama između 5°C i 35°C.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i ako je potrebno rastvorom sapuna ili deterdženta.

Ne odlagati tečni otpad u vodotokove. Neiskorišćena boja zahteva posebno rukovanje za bezbedno deponovanje. Odlaganje otpada u skladu sa lokalnim propisima.

Vito Eco je dostupan u beloj boji. Tonira se u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

15 - 30 minuta

5 - 10% vodom

11 - 13 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

, , ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.