Vitex Eco ekološka akrilna boja

100,00 рсд1.000,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Vitex Eco ekološka akrilna boja je antimikrobna boja vrhunskog kvaliteta za unutrašnju upotrebu.

Vitex Eco ekološka akrilna boja poseduje sertifikat ekološke kompatibilnosti, izuzetne je beline, odlično pokriva nesavršenosti radne površine i po efikasnosti je bez premca. Zbog svog specijalnog sastava, Vitex Eco ekološka akrilna boja onemogućava svaki razvoj mikroba (bakterija i gljivica) po spoljašnjoj opni boje.

Sertifikat za Vitex Eco je izdao ASAOS u skladu sa kriterijumima Evropske Unije za Eko oznaku proizvoda (EUEB) i "Industrial Microbiological Services Ltd", UK, za antimikrobne efekte u skladu sa BS 3900 (deo G6) i ISO 22196:2007. Bez mirisa je za vreme nanošenja jer ne sadrži amonijak i druge opasne supstance kao što su aromatični ugljovodonici, slobodni formaldehid, teški metali ili alkilfenoletoksilati. Vitex Eco poseduje veliku pokrivnu moć, performanse bez premca, izuzetnu belinu i otpornost na česta pranja i atmosferske uticaje. Može se nanositi na pravilno pripremljene površine svih materijala.

Posebne namene

Vitex Eco ekološka akrilna boja zahvaljujući svojoj specijalnoj formulaciji sprečava razvoj mikroba (bakterija i gljivica) u filmu boje, i zato je idealan za bojenje prostora gde se zahtevaju posebni higijenski ili aseptični uslovi, kao što su dečje sobe, bolnice, porodilišta, škole, vrtići, vežbaonice, skladišta hrane, hoteli itd.

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili Visto.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati sa Acrylan Unco Eco prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati sa nekim od prajmera kao što su Acrylan Unco Eco ili Blanco Eco.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco prajmerom. Za tamnije nijanse (srednja i transparetna baza) prvo naneti jedan sloj Blanco Eco u beloj boji, ili blago toniran u nijansu završne boje.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 10% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 30-60 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Vitex Eco-m. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni vodeni rastvor deterdženta ili sapuna.

Nakon primene kantu hermetički zatvoriti i skladištiti na temperaturama između 5°C i 35°C.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i po potrebi sapunom ili deterdžentom. Ne odlagati tečni otpad u vodotokove. Neiskorišćena boja zahteva posebno rukovanje za bezbedno deponovanje. Odlaganje otpada u skladu sa lokalnim propisima.

Vitex Eco je dostupan u beloj boji. Tonira se u više hiljada nijansi Vitex Color-full sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

15-30 minuta

8 - 10% vodom

15 - 18 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

, , ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.