Prajmer za gips karton ploče

750,00 рсд2.500,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Prajmer za gips karton ploče je beli grund za punjenje gipsanih ploča.

Prajmer za gips karton ploče je akrilni podlsoj za unutrašnju upotrebu, odlično popunjava površine na materijalu na koji se nanosi, kao i na ostalim unutrašnjim površinama kao što su malter, beton itd. Zahvaljujući sposobnosti da izuzetno popunjava neravnine na površinama, razlika u upijanju između rigipsa i okolnih površina se smanjuje. Izjednačava stepen apsorpcije između hartije na površini materijala sa materijalom za punjenje spojeva i ostalih površina koje treba bojiti. Takođe popunjava sve neravnine na površini rigipsa. Površine premazane  ovom podlogom mogu se bojiti bilo kojom vodorazredivom dekorativnom bojom dajući mu ujednačen izgled čak i kada se nanese samo jedan sloj prajmera. Praktično je bez mirisa za vreme nanošenja.

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Nanošenje

Materijal je potrebno dobro promešati pre upotrebe. Naneti jedan sloj valjkom ili četkom, razređeno 5% – 10% vodom, ili prskanjem bez vazduha razređeno 10% – 15%. Ne sme se nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Naneti sloj je suv na dodir nakon 30 – 60 minuta. Nakon 6-8 h preko prajmera se može naneti bilo koja boja Vitex-a. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnosti i temperature).

Održavanje

Nakon primene kantu sa materijalom hermetički zatvoriti i skladištiti na temperaturi između 5°C i 35°C.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i ako je potrebno rastvorom sapuna ili deterdženta.

Prajmer za gips karton ploče je dostupan u beloj boji. Može se blago tonirati u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

30 -60 minuta

10 - 15% vodom

12 - 14 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.