Durovit

500,00 рсд7.500,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Durovit je bistri akrilni prajmer na bazi rastvarača.

Durovit prajmer na bazi rastvarača se odlikuje dobrom vodoodbojnošću i paropropusnošću. Posebno je formulisan za jaku adheziju i za izvanredno prodiranje u porozne mineralne površine. Jako je adhezivan i penetrira duboko u porozne površine kao što su malter, beton, cigla, gips karton ploče itd. kao i površine prefarbane bojama lošeg kvaliteta ili vodenim disperzijama. Durovit je otporan na vlagu i predstavlja idealan prajmer za emulzije, akrilne i hidroizolacione boje. Zbog svoje inertnosti prema vodi, pogodan je za prajmiranje površina pri uslovima povećane vlažnosti vazduha.

Durovit površinama na kojima je nanet daje svojstvo vodootpornosti i sprečava penetraciju vodene pare. Namenjen je i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Predstavlja idealan podsloj za završno farbanje akrilnim i emulzivnim bojama.

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Nanošenje

Durovit prajmer promešati dobro pre upotrebe. Naneti jedan sloj valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha. Za nanošenje na zidove može se razrediti do 100% rastvaračem T 300 ili T-350, a za krovove razređivanje se kreće do 30%. Nije preporučeno nanositi Durovit prajmer na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Durovit je suv na dodir nakon 1 sata. Nakon 4-6 sati može se naneti bilo koja Vitex emulzija ili akrilna boja. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnosti i temperature).

Održavanje

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe rastvaračem T 300 ili T-350, a zatim rastvorom sapuna ili deterdženta.

Durovit je dostupan u transparetnoj varijanti. Može se blago tonirati u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

60 minuta

0 - 100% rastvaračem T-300

14 - 16 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.