Akrilna podloga

250,00 рсд2.500,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Akrilna podloga je polutransparentni prajmer na bazi akrilnih smola.

Akrilna podloga je polutransparentni vodorastvorni prajmer na bazi 100% akrilne smole. Koristi se kao osnovni premaz za Vitex vodorazredive boje (emulzije, akrilne, elastične, reljefne itd). Lako se nanosi na bilo koju povšinu i ima veliku pokrivnu moć. Akrilna podloga poboljšava konačan izgled boje koja se  nanosi preko nje, omogućava finalnom sloju bolju pokrivnost, i povećava otpornost na vremenske uslove završnog premaza. Pogodna je za nanošenje i na alkalne površine jer ih impregnira i stabilizuje. Praktično je bez mirisa prilikom nanošenja zato što u sebi ne sadrži amonijak. Izuzetno prianja uz površine na koje je naneta, što im daje manji stepen apsorpcije finalnoj sloja. Izuzetno jednostavno se nanosi i veoma je efikasna.

Priprema površine

Površina na koju se podsloj nanosi mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa na površini na koju se nanosi, koristiti Akrilni Git ili neki od Vitex Visto proizvoda.

Nanošenje

Akrilnu podlogu promešati dobro pre upotrebe. Naneti jedan sloj materijala valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno 300% - 400% vodom. Ne sme se nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Akrilna podloga je suva na dodir nakon 15 - 30 minuta. Nakon 4-6 h preko prajmera se može naneti bilo koja boja Vitex-a. Vreme sušenja prajmera zavisi od vremenskih uslova (vlažnosti i temperature).

Održavanje

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i ako je potrebno rastvorom sa sapuna ili deterdženta.

Akrilna podloga je dostupna u polutransparetnoj varijanti. Može se blago tonirati u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja. Nijansiranje se primenjuje u slučajevima gde preko podloge ide finalni sloj u jakoj nijasi.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

15 - 30 minuta

300 - 400% vodom

18 - 20 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.