Acrylan

100,00 рсд1.000,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Acrylan je akrilna boja visokog kvaliteta, 100% na bazi akrilnih smola, za upotrebu u eksterijeru.

Acrylan je vrhunska, potpuno akrilna, vodoperiva boja za spoljašnju upotrebu, 100% na bazi akrilnih smola. Obezbeđuje superiornu belinu, odličnu pokrivnost, ima pokrivnu moć bez premca i izuzetnu otpornost na česta pranja i loše vremenske uslove. Odlično se razliva i formira glatku, ravnu površinu visoke paropropustljivosti. Može se nanositi na stare ili nove pravilno pripremljene površine kao što su malter, beton, drvo, gips karton, itd.

Acrylan izvanredno prikriva nedostatke površine na koju se nanosi, po efikasnosti je bez konkurencije, izuzetne je beline i veoma otporan na često pranje i nepovoljne vremenske uslove. Daje glatku mat površinu i omogućava površinama na kojima je nanet "da dišu".

Posebne karakteristike

Proizvod je atestirao Univerzitet u Atini, katedra za fiziku, kao boju koju karakteriše:

Inicijalna ukupna solarna refleksija SR=0.86 (300-2500nm) (ASTM 903-96 i ASTM G 159-98)

Infracrveni faktor emisije ε = 0.88 (ASTM E 408-71-2002)

Indeks solarne refleksije SRI = 108 (ASTM E 1980-01)

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati sa Acrylan Unco Eco, Durovit ili Vitosin prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati snekim od prajmera kao što su Acrylan Unco Eco ili Durovit.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco prajmerom. Za tamnije nijanse (srednja i transparetna baza) prvo naneti jedan sloj Blanco Eco u beloj boji, ili blago toniran u nijansu završne boje.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 10% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 70%. Izbegavati nanošenje ako se kiša ili mraz očekuju u narednih 48 časova.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 30-60 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Acrylan-om. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni vodeni rastvor deterdženta ili sapuna.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i po potrebi sapunom ili deterdžentom.

Acrylan je dostupan u beloj boji. Tonira se u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

30-60 minuta

0 - 10% vodom

15 - 17 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

, ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.