Acrylan Unco Eco

500,00 рсд7.500,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Acrylan Unco Eco je ekološki silikonski, 100% akrilni transparentni prajmer na bazi vode.

Acrylan Unco Eco je ekološki kompatibilan i atestiran. Proizvod je mikronizovan, silikonski, akrilni, bezbojni grund na bazi vode. Odlikuje se izuzetno niskim stepenom apsorpcije vode te površine na kojima je nanet čini vodootpornim. Ne dozvoljava penetraciju vodene pare, izuzetno je otporan na alkalije, odlično prianja, te s obzirom na nisko svojstvo granulacije, ima veliku sposobnost penetracije.

 Acrylan Unco Eco je specijalno formulisan za jaku adheziju i za izvanredno prodiranje u porozne mineralne površine, zahvaljujući malim česticama (< 0.05 μm). Proizvod je atestiran kod ASAOS u skladu sa kriterijumima "European Union Ecolabelling Board" (EUEB).

Namenjen je i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Ima malu apsorbciju vode, hidroizolacione osobine, dobru paropropusnost i odličnu otpornost na alkalije (ISO 2812-4). Može se koristiti kao idealni osnovni premaz za površine (malter, beton cigla, boje lošeg kvaliteta) koje se boje vodorastvornim premazima (emulzije, akrilne, elastične, reljefne itd.). Proizvod je ekološki, pogodan za upotrebu zbog vrlo niskog sadržaja isparljivih organskih materija (VOC). Ne sadrži amonijak i druge opasne supstance, kao što su aromatični ugljovodonici, slobodni formaldehid, teški metali ili alkilfenoletoksilati.

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili Visto.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti jedan sloj valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 50% vodom. Za slabo upijajuće površine razređenje može biti do 100% vodom, dok za jako upojne površine može se koristiti i nerazređen. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i / ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Sušenje

Prajmer je suv na dodir nakon 45 minuta. Nakon 4-6 h preko prajmera se može naneti bilo koja boja Vitex-a. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnosti i temperature). Nakon primene kantu hermetički zatvoriti i skladištiti na temperaturama između 5°C i 35°C.

Održavanje

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i ako je potrebno rastvorom sa sapuna ili deterdzenta. Ne odlagati tečni otpad u vodotokove. Neiskorišćena boja zahteva posebno rukovanje za bezbedno deponovanje. Odlaganje otpada u skladu sa lokalnim propisima.

AcrylanUnco Eco je dostupan u polutransparetnoj varijanti. Može se blago tonirati u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

0 - 45 minuta

0 - 100% vodom

14 - 18 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

, ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.