Acrylan Thermoblock

450,00 рсд1.000,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Acrylan Thermoblock je akrilna boja koja daje termičku zaštitu, visokog stepena refleksivnosti.

Acrylan Thermoblock je inovativna, hidroizolaciona i termozaštitna boja visokog stepena refleksije na bazi specijalne akrilne UV-umrežene smole i nove tehnologije reflektujućih i termoizolacionih mikro sfera. Formira izvanredan vodoodbojni film, pruža izuzetnu zaštitu kod velikih temperaturnih oscilacija, izuzetnu trajnost, čak i kada je izložena nepovoljnim vremenskim uslovima ili zagađivačima u priobalnom području ili u industrijskom okruženju.

Posebne karakteristike

U skladu sa ispitivanjima Centra za obnovljive izvore energije i uštede (C.R.E.S.), Acrylan Thermoblock ima vrlo veliku refleksiju vidljivog zračenja SR=0.895 (400-750nm) i infracrvenog zračenja SR=0.938 (800-1200nm) (ASTM E903-96). Pored toga koeficijent toplotne provodljivosti λ je ekstremno nizak λsp thermo= 0.1317 W/(mK) (ELOT EN 12667).

Proizvod je atestirao Univerzitet u Atini, katedra za fiziku, kao boju koju karakteriše:

Inicijalna ukupna solarna refleksija SR=0.84 (300-2500nm) (ASTM 903-96 i ASTM G 159-98)

Infracrveni faktor emisije ε = 0.89 (ASTM E 408-71-2002)

Indeks solarne refleksije SRI = 106 (ASTM E 1980-01)

Emisioni faktor termalnog zračenja proizvoda je 0.89, vrednost koja je viša od standardne vrednosti 0.80 za standardne građevinske materijale u skladu sa TOTEE 2010a (Tabela 3.15). Ova vrednost se može koristiti umesto tipične vrednosti za izradu kalkulacije energetske efikasnosti zgrade u skladu sa zahtevima i standardima propisanim u grčkom zakonu 3661/2008 (Φ.Ε.Κ. Α ́89), Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada – KENAK (Φ.Ε.Κ. 407/Β/9-4-2010) i odgovarajućim Tehničkim Instrukcijama koje je propisala Tehnička komore Grčke (20701-1/2010), izdavanjem atesta sertifikacionog tela.

Zbog svih ovih specijalnih karakteristika, proizvod pruža uštedu energije zbog smanjene upotrebe rashladnih i uređaja za grejanje, i istovremeno doprinosi smanjenju problema Fenomena URBANIH TOPLOTNIH OSTRVA i globalnih klimatskih promena izazvanih globalnim zagrevanjem.

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati sa Acrylan Unco Eco, Durovit ili Vitosin prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati snekim od prajmera kao što su Acrylan Unco Eco ili Durovit.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco prajmerom. Za tamnije nijanse (srednja i transparetna baza) prvo naneti jedan sloj Blanco Eco u beloj boji, ili blago toniran u nijansu završne boje.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 15% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 70%. Izbegavati nanošenje ako se kiša ili mraz očekuju u narednih 48 časova.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 2-3 sata. Drugi sloj se nanosi nakon 6-8 sati. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Acrylan Thermoblock-om. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni vodeni rastvor deterdženta ili sapuna.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i po potrebi sapunom ili deterdžentom.

Acrylan Thermoblock je dostupan u beloj boji. Tonira se u velikom broju svetlih hladnih nijansi kroz Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Nijanse su izabrane na taj način da mogu obezbediti trostepenu vrednost Y≥80 u skladu sa C.I.E. da bi se obezbedio visok stepen refleksije.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

2 - 3 h

5 - 10% vodom

10 - 12 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.