Acrylan Silicon

450,00 рсд1.000,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Acrylan Silicon je akrilna boja koja daje termičku zaštitu, visokog stepena refleksivnosti.

Acrylan Silicon je silikonsko akrilni proizvod za spoljnu upotrebu, koji omogućuje odličnu paropropusnost, malu apsorbiju vode, izdržljivost, i u isto vreme trajnu i elegantnu dekoraciju. Za razliku od drugih proizvoda, zahvaljujući izuzetnoj otpornosti na UV zračenje i vremenske uslove, omogućava da vlaga koja je zarobljena unutar zida lako ispari u atmosferu. U kombinaciji sa hidroizolativnim osobinama sprečava probleme kao što su plihovi, pukotine, ljuštenja i formiranje buđi na površini zgrade. Može se nanositi kako na stare tako i na nove poršine kao što su malter, beton, cigla ili površine koje su prethodno gitovane, nakon odogovarajuće primene. Ove osobine čine Acrylan Silicon ideanim za područja sa visokom vlagom i ekstremnim vremenskim uslovima, kao i za restauraciju zgrada, aktivno produžavajući vek zgrade.

Acrylan Silicon je akrilna boja koja pruža termičku zaštitu, i poseduje visok stepen refleksivnosti. Sadrži specijalne, 100% akrilne, UV-međusobno umrežene elastične smole, te refleksivne termoizolacione globule, što za rezultat ima značajnu uštedu energije u objektima.

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati sa Acrylan Unco Eco, Durovit ili Vitosin prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati snekim od prajmera kao što su Acrylan Unco Eco ili Durovit.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco prajmerom. Za tamnije nijanse (srednja i transparetna baza) prvo naneti jedan sloj Blanco Eco u beloj boji, ili blago toniran u nijansu završne boje.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 15% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 70%. Izbegavati nanošenje ako se kiša ili mraz očekuju u narednih 48 časova.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 30-60 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Acrylan Silicon-om. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni vodeni rastvor deterdženta ili sapuna.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i po potrebi sapunom ili deterdžentom.

Acrylan Silicon je dostupan u beloj boji. Tonira se u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

30 - 60 minuta

0 - 10% vodom

13 - 15 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.