Acrylan Max

100,00 рсд1.000,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Acrylan Max je ultra trajna, mat, inovativna, nano, akrilna boja za spoljašnju upotrebu.

Acrylan Max je proizveden na bazi Tribrid nano tehnologije (Silikat – Akril – Silikon). Ima superiorne performanse, dugotrajnu izdržljivost kao i izuzetnu postojanost, tako da boje izgledaju svežije i ne blede. Na taj način se obezbeđuje da površine ne gube na lepoti izgleda tokom vremena. 

Acrylan Max se odlikuje odbojnošću na prašinu i uticaj soli, te se tako sprečava i uticaj neorganskih, organskih i bioloških zagađivača (buđ, alge itd.). Ova osobina obezbeđuje dugotrajan lep izgled fasada.

Zbog jakog neorganskog sastava boje, obojena površina se brzo suši nakon kiše i obezbeđuje paropropusnost. Proizvodom se mogu bojiti i nove i stare betonske i cementne površine, stari silikatni ili silikonski premazi, fasadni sistemi itd. Ima odličnu adheziju na podlogu kada se koristi odgovarajući prajmer.

Acrylan Max je baziran na Tribrid nano tehnologiji i kombinuje sve prednosti silikonskih, silikatnih i akrilnih boja, nudeći dodatnu vrednost kroz smanjene troškove održavanja, duži vek trajanja kao i veoma mali uticaj na životnu sredinu.

Proizvod je atestirao Univerzitet u Atini, katedra za fiziku, kao boju koju karakteriše visoka vrednost solarne refleksije (SR), visoka emisiju infracrvenih zraka (ε) i visoka vrednost indeksa refleksije (SRI).

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati sa Acrylan Unco Eco, Durovit ili Vitosin prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati sa nekim od prajmera kao što su Acrylan Unco Eco ili Durovit.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco prajmerom. Za tamnije nijanse (srednja i transparetna baza) prvo naneti jedan sloj Blanco Eco u beloj boji, ili blago toniran u nijansu završne boje.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno 8-10% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 70%. Izbegavati nanošenje ako se kiša ili mraz očekuju u narednih 48 časova.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 30-60 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Acrylan Max-om. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni vodeni rastvor deterdženta ili sapuna.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i po potrebi sapunom ili deterdžentom.

Acrylan Max je dostupan u beloj boji. Tonira se u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

30-60 minuta

8 - 10% vodom

15 - 17 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

, ,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.