Acrylan Elastic

450,00 рсд1.000,00 рсд +PDV

Šifra proizvoda: - Kategorija: Brand:

Αkrilna boja visokog kvaliteta, 100% na bazi akrilnih smola, za upotrebu u eksterijeru.

Acrylan Elastic je elastomerna vodootporna boja sa specijalnim i 100% akrilnim, UV-međusobno umreženim smolama. Poseduje vrhunsku otpornost na krajnje nepovoljne atmosferske pojave (izuzetno visoke ili niske temperature, jake padavine i slično). Potpuno pokriva manje pukotine na površini i izdržava eventualne dilatacije površine, istovremeno zadržavajući elastičnost, dok istovremeno omogućava površinama na kojima je naneta "da dišu".

Acrylan Elastic je hidroizolaciona boja koja se može nanositi kako na stare tako i na nove poršine kao što su malter, beton, cigla i sl. Formira izvanredan vodoodbojni film, poseduje veliku pokrivnu moć, izuzetnu trajnost, čak i kada je izložena nepovoljnim vremenskim uslovima ili zagađivačima u priobalnom području ili u industrijskom okruženju, bez potrebe za dodatnim bojenjem akrilnom bojom. U potpunosti pokriva sve postojeće male pukotine i neravnine, zadržavajući elastičnost na temperaturama od -25oC do +110oC. Finalna površina i nijansa kroz vreme ostaju nepromenjene i bez pukotina.

Posebne karakteristike

Proizvod je atestirao Univerzitet u Atini, katedra za fiziku, kao boju koju karakteriše:

Inicijalna ukupna solarna refleksija SR=0.86 (300-2500nm) (ASTM 903-96 i ASTM G 159-98)

Infracrveni faktor emisije ε = 0.88 (ASTM E 408-71-2002)

Indeks solarne refleksije SRI = 108 (ASTM E 1980-01)

 

Priprema površine

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Akrilni Git ili neki od Visto proizvoda.

Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati sa Acrylan Unco Eco, Durovit ili Vitosin prajmerom. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati snekim od prajmera kao što su Acrylan Unco Eco ili Durovit.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco prajmerom. Za tamnije nijanse (srednja i transparetna baza) prvo naneti jedan sloj Blanco Eco u beloj boji, ili blago toniran u nijansu završne boje.

Nanošenje

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 10% vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 70%. Izbegavati nanošenje ako se kiša ili mraz očekuju u narednih 48 časova.

Sušenje

Boja je suva na dodir nakon 2-3 sata. Drugi sloj se nanosi nakon 6-8 sati. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Održavanje

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoobojene površine Acrylan Elastic-om. Prati pažljivo vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni vodeni rastvor deterdženta ili sapuna.

Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe vodom i po potrebi sapunom ili deterdžentom.

Acrylan Elastic je dostupan u beloj boji. Tonira se u više hiljada nijansi Vitex Colorfull sistemom za toniranje boja.

Vreme sušenja Rastvaranje Pokrivna moć Nanošenje

2 - 3 h

0 - 10% vodom

10 - 12 kvm/L

četkom, valjkom, pištoljem

Pakovanje

,

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.